پنجشنبه , مرداد 25 1397
صفحه نخست / پرسش و پاسخ / احکام شرعی / انجیراززبان خود

انجیراززبان خود

 

بسم الله الرحمن الرحیم
انجیر در قرآن با نام تین آمده است، بزرگترین افتخار من این است که خداوند در قرآن مجید به جان من قسم خورده زیرا برگ انجیر عورت حضرت آدم (ع) را در جنت پوشاند (یخصفان علیهما من ورق الجنه. اعراف/22) زمانی که حضرت آدم (ع) عاصی شد و لباس از بدنش جدا شد با برگ انجیر بدنش را پوشاند و هنگامی که از بهشت بیرون رانده شد لباسش از برگ انجیر بود. سپس آهوئی نزد آنحضرت آمد و حضرت آدم (ع) با آن آهو انس پیدا کرد و آنحضرت مقداری از برگ انجیر را به آهو داد و خداوند به آن آهو زیبایی خاصی بخشید و خون او را به مسک تغییر داد و هنگامی که آهو به پناهگاه خود رفت بقیه آهوها زیبایی شگفت انگیزی را در او مشاهده کردند.

فردای آن روز آهوی دیگری نزد حضرت آدم (ع) آمد سپس آنحضرت از برگ انجیر به او داد خداوند آن آهو را هم زیبا گردانید اما خون او را به مسک تغییر نداد، زیرا آهوی اول بخاطر آنحضرت آمده بود و طمعی نداشت اما آهوی دوم ظاهرا بخاطر حضرت آدم (ع) آمده بود اما باطناً بخاشطر طمعی که در دل داشت آمده بود و خداوند فقط ظاهر او را تغییر داد. (تفسیر روح البیان/10/466) از ابوذر روایت شده است که ایشان یک سبد انجیر برسول اکرم (ص) هدیه دادند پس رسول اکرم (ص) از آن انجیر تناول نمودند و به اصحاب کرام گفتند از این انجیر بخورید، اگر از من بپرسید که کدام میوه از بهشت نازل شده است بدون درنگ پاسخ میدهم که آن میوه انجیر است چون میوه های بهشتی بدون هسته میباشند پس از این انجیر بخورید. (تفسیر روح البیان/10/466)
اگر کسی خواب انجیر را ببیند مال فراوان به او میرسد و اگر انجیر بخورد خداوند به او اولاد میدهد. (تفسیر روح البیان/10/467) در کتاب خریدة العجائب آمده است هر وقت خاکستر درخت انجیر در بستانها پاشیده شود کرمها را از بین میبرد و دود انجیر پشه ها را فراری میدهد. (تفسیر روح البیان/10/467)
من تنها یک میوه ی خوشمزه و لذیذ نیستم بلکه غذای نرم و لطیف و دارویی سودمند و بی ضرر میباشم قدرت غذایی من بیش از سایر میوه ها و خواص دوایی من بیش از تصور است. من از قدیم در جنگلهای آفریقا، آسیا و آمریکا بعمل میآمدم. زادگاه مخصوصی ندارم و در جنگلهای شمال و جنوب ایران هم وجود داشتم. من انواع و اقسام ریز و درشت، بی دانه، زرد، قرمز، صورتی و بنفش دارم یک نوع ریز من در تهران بنام انجیر شیرازی است. در گذشته انواع سفید مرا غذا و نوع بنفش را دوا میدانستند ولی من این تقسم را قبول ندارم بلکه مدعی هستم که در هر رنگ و شکل، بستانی، کوهی و بیابانی، خوراک اشخاص سالم و درمان افراد بیمار میباشم.
من انواع زودرس و دیررس دارم در جاهای سردسیر دیرتر و اگر خیلی سرد باشد اصلاً نمیرسم و میوه ام در آنجا تا رسیدن زمستان کال میماند و مردم این میوه های نارس را دیو انجیر نام گذاشته اند. خوردن دیو انجیر بعلت داشتن شیرابه فراوان نامرغوب و خطرناک است. من بمقدار فراوان دارای ویتامینهای آ و ب و ث و مواد معدنی مثل آهن، برم، منگنز، آهک و گوگرد میباشم. و کمی هم ارسنیک دارم و نیز دارای مواد چربی، و از همه بیشتر مواد قندی در من است. اگر میوه مرا پس از چیدن در روی سبد یا پارچه سوراخ در برابر تابش آفتاب قرار دهند، قند من زیادتر شده، میزان آن به 30 تا 40 درصد میرسد. من در تابستان داخل تره بار در دکان میوه فروشی و در زمستان در ردیف خشکبار در دکان آجیل فروشها عرضه میشوم و در تمام اعضای مختلف درخت من، یک شیرابه سفید رنگ جریان دارد که مشخصات آن را خواهم گفت. من یک میوه ی سهل الهضم هستم اگر مرا قبل از غذا بخورید مجاری دستگاه گوارش را باز و اشتها را تحریک و محیط را برای هضم و دفع غذا آماده میسازم و سبب تخلیه ی کامل شکم خواهم شد. در داروخانه ها شربت من با روغن بادام شیرین که جهت لینت به اطفال میدهند، رقیب شده است. مربا و کمپوت میوه ی من بهترین غذا برای مبتلایان به یبوست است. از جوشاندن میوه ی من در شیر، شربتی بدست میآید که نرم کننده ی سینه و معده بوده مزمزه ی آن لثه ها را محکم و غرغره اش سینه و گلو را نرم و دردهای کهنه ی آنها را شفا میبخشد. کسانی که از لاغری رنج میبرند و میخواهند کمی چاق شوند غذایی بهتر از من پیدا نخواهند کرد مخصوصا اگر 40 روز ناشتا مرا با کمی انیسون تناول نمایند. با اینکه قند فراوان دارم مع ذلک کسی را بیش از حد چاق نمیکنم و میوه ی تازه ی من خنک محسوب میشود. حرارت و تشنگی را تسکین میدهم عرق را زیاد میکنم و سموم و چربی را با عرق بیرون میآورم و همین امر در گذشته این شبهه را ایجاد کرده بود که من شپش را در بدن زیاد میکنم در صورتی که زیاد شدن این جانور گناه من نبوده بلکه خروج چربی و سموم چرک بدن، محیط مناسبی برای رشد شپش فراهم میسازد. من کبد را تقویت میکنم، ورم طحال را فرو مینشانم. خوردن من با گردو مقاومت بدن را در برابر سموم بالا میبرد، خوردن من با پسته و بادام جهت تقویت نیروی حافظه و قدرت تعقل و تفکر سود بخش است. اگر میوه ی خشک مرا بو داده و بکوبید گردی بدست می آید که بنام قهوه ی انجیر معروف است که برای سیاه سرفه، ذات الریه و سینه درد های کهنه مفید میباشد و خشونت قصبه الریه (نای) را از بین میبرد. وجود گوگرد در من باعث ازدیاد مو شده از ریزش آن جلوگیری مینماید. با من شربت ژله و مارمالاد درست کنید و در زمستان برای گرم شدن و جلوگیری از سرما خوردگی میل نمایید. میوه ی من با مغز گردو محرک شهوت است. پماد من با زاج (معرب زاگ؛ جسمی است معدنی و بلوری شکل به رنگ های سفید، کبود، سبز، سیاه، که مزه آن شیرین و قابض است و معمولاً در آب حل می شود) جهت زخمهای آبکی و جوشهای پوستی زیاد تجویز میشود. خواص درمانی من منحصر به میوه ی من نیست، جوشانده ی شاخه های من مبتلایان به استسقاء (نوعی بیماری که بیمار عطش زیاد دارد و آب بسیار میخواهد) و پوست تازه آن برای مبتلایان به اسهال خونی و شکم روش (دفع مواد دفعی از روده به صورت مایع و مخلوط با ترشحات نسج پوششی روده به دفعات زیاد در شبانه روز) تجویز شده است. شیرابه ای که در تمام اعضای درخت من و دیو انجیر وجود دارد مسهل قوی و خطرناک است. این روزها به علت زیاد شدن جمعیت جهان موضوع جلوگیری از آبستنی و آزاد شدن سقط جنین صحبت روز است و چون پزشکان و داروسازان از به کار بردن هورمون های غیر گیاهی نتیجه ی غیر مطمئن و بی ضرر نگرفته اند به خوراکی ها روی آوردند. من بوی دهان را از بین می برم و سوخته ی میوه ی من با روغن خضابی، موهای سفید را مشکی مینماید. اگر میوه ی مرا سوزانده با کمی گلیسیرین مخلوط کنید و دندانهای خود را با آن بشوئید آنها را سفید و محکم مینماید پماد گرم میوه ی من با آرد جو مسکن درد عضلات است. دمّل ها و کورک ها را باز میکند پماد میوه ی من با روغن زیتون یا موم جهت معالجه ی ترکیدن پوست که در اثر سرما ایجاد شده است مفید میباشد. حمول من با عسل، زخم و جراحات را از بین میبرد و از ترشح و خون ریزی جلوگیری مینماید مشروط بر اینکه با رعایت اصول بهداشت و فنون داروسازی باشد. میوه ی من مخلوط با خرما کشمش و عنّاب به چهار میوه ی سینه نرم کن معروف است. دانه های میوه ی من معده و روده ها را جارو میکند و فضولات را با خود دفع میکند. شیرابه ی من شیر را منعقد میکند و آن را تبدیل به نوعی پنیر مینماید که فوق العاده زود هضم است. این شیرابه بلغم و لیزابه های معده و روده ها را نیز منعقد کرده و به دفع آنها کمک میکند. مالیدن آن، میخچه، زگیل و خال گوشتی و آثار جلدی را از بین می برد. سابقا سرمه ی آن جهت جلوگیری از آب ریزش چشم زیاد تجویز میشد. اگر کمی از این شیرابه را به پنبه زده و در بن دندان یا حفره ی دندان کرم خورده بگذارید درد آن فورا ساکت میشود. اگر دندان پزشکان از این شیرابه جهت کشتن عصب دندان استفاده کنند نتیجه ی بهتر و زود تر خواهند گرفت. این شیرابه دارای آنزیمی است شبیه لوز المعده که به هضم غذا و گوشت کمک فراوان میکند. اگر گوشت سخت و ناپز دارید مختصری از این شیرابه به آن بزنید و یا یک میوه ی کال مرا در دیگ غذا بیندازید بزودی پخته خواهد شد. اگر یک دانه ی میوه ی کال مرا در دیگ حلیم بیندازید گوشت و گندم آن نرم و حل شده و به خوبی پخته میگردند. حبوبات ناپز هم به این وس
یله نرم و زود پز خواهند شد. حال که خواص مختلف شیرابه ی مرا دانستید بد نیست بدانیدکه پیشینیان در خواص آن نوشته اند جامدات را آب میکند و مایعات را منجمد میسازد. امیدوارم که مرا بهتر شناخته باشید و دوستی خودتان را با من بیشتر کنید. والسلام

واحدفرهنگی امام ندوی

درباره مدیر

این را ببینید

نکاتی آموزنده از سوره یوسف

  ‏﴿ قَالَتِ امْرَأَةُ الْعَزِيزِ الْآنَ حَصْحَصَ الْحَقُّ ﴾ (زن عزیز گفت: اکنون حق آشکار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *